maandag 22 oktober 2012

Vijfde overwining voor Mifano 8 een feit

Na twee stroeve wedstrijden tegen Bruheze 6 en Helmondia 5 is Mifano 8 er in geslaagd om twee overwinningen te boeken. Met Olympia Boys 3 hadden de Mierlonaren weinig moeite, zoals de 4-0 stand ook liet zien. Tegen Neerkandia 5 moest het soms van diep komen, maar na 90 minuten voetbal stond er wel degelijk een gunstige uitslag op het bord: 2-3. Het spel was zeker niet van een hoog niveau in Neerkant, hoewel het een stuk beter was dan tegen Olympia Boys. Maar goed, de drie punten zitten weer in de tas en de aansluiting met de top drie is er nog steeds.

't Achtste produceerde vanaf de eerste minuut druk op de goal van de thuisploeg, maar de eerste treffer viel aan de andere kant. Een speler van Neerkandia 5 besloot om een zondagsschot te produceren en zijn poging belandde zowaar in de kruising. Na het openingsdoelpunt van de gastheren dicteerde Mifano 8 het spel, maar snel werd er niet gescoord. Jurrie Verbunt kreeg de grootste kans in zijn schoot geworpen, maar zijn schot vloog over de goal. Vijf minuten later lukte het Verbunt alsnog om het netje te laten bollen, waardoor de ploegen weer opnieuw konden beginnen. Mifano 8 behield het overwicht na de gelijkmaker en dat resulteerde al snel in de 1-2 van Chris Bastiaans, waardoor 't Achtste de pot in vijf minuten tijd kantelde. Vlak voor de rust leek Mifano 8 de genadeklap uit te delen. Bart Joosen's voorzet werd bij de tweede paal door Wiebe Rombout in het doel gewerkt, waardoor de Mierlonaren met een comfortabele 1-3 stand gingen rusten.

Na de rust leek Mifano 8 de touwtjes in handen te hebben, maar een opeenstapeling van fouten leidde tot de 2-3. De verdediging kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna Marc Maas een overtreding maakte op de aanvaller van Neerkandia 5. De penalty werd vervolgens feilloos binnen geschoten, waardoor de spanning weer geheel terug was. Het laatste half uur kan vooral als rommelig worden omschreven. Veel overtredingen zorgden voor traag spel, maar het positieve was dat de thuisploeg nauwelijks druk kon ontwikkelen. De scheidsrechter pikte tegen het einde van de wedstrijd nog een blessure op en dat was zeker niet ongunstig voor 't Achtste. Al snel floot de arbiter voor het eind, terwijl er best nog een minuut of vijf gespeeld had kunnen worden.

Door de overwinning van Mifano 8 tegen Neerkandia 5 is het gat met SJVV 7 gedicht. Feit is wel dat de ploeg uit Deurne nog een wedstrijd tegoed heeft en dat geldt ook voor Helmondia 5, die twee punten boven ons staan. Bruheze 6 won zijn wedstrijd dit weekend ook, waardoor de koppositie met succes werd verdedigd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SV Brandevoort 2 op het programma. Wanneer 't Achtste dit duel in winst om kan zetten, lijkt er een definitief gat te ontstaan tussen de top vier en de rest.