maandag 29 oktober 2012

't Achtste loopt averij op tegen stug Brandevoort 2

Na overwinningen tegen Olympia Boys 3 en Neerkandia 5 was het vertrouwen weer hersteld, maar na de thuisnederlaag tegen SV Brandevoort 2 kunnen de titelaspiraties voorlopig in de kast. Hoewel 't Achtste voortvarend begon aan dit duel, bleek de ploeg van André van Gogh niet in staat om de 1-0 voorsprong met succes te verdedigen. Al snel maakten de bezoekers gelijk en met twee extra doelpunten stelden ze de zege veilig. Door deze verliespartij staat Mifano 8 nog steeds op de vierde plaats, maar de concurrentie krijgt de kans om verder weg te lopen. Zo heeft Helmondia 5, die nu twee punten boven ons staan, nog twee inhaalwedstrijden te spelen. SJVV 7 won ternauwernood van Someren 10 en zij voeren daardoor de ranglijst aan.

Mifano 8 begon met aanvallend voetbal aan het duel op de eigen Ark en met de hulp van de tegenstander werd de droomstart gerealiseerd. Een ongevaarlijke corner van Bram Scheefhals werd door de verdediging van de bezoekers fout getaxeerd, waardoor de bal pardoes in het net belandde. 't Achtste kwam zo goedkoop op een 1-0 voorsprong, een start waar de ploeg niet mee om kon gaan. De eerste de beste tegenaanval leidde namelijk tot de 1-1, waardoor beide ploegen weer opnieuw konden beginnen. Na de 1-1 kreeg Mifano 8 enkele halve kansen, maar pogingen van Chris Bastiaans en Piet Peters verdwenen naast of over het doel. Vlak voor de rust ontsnapte 't Achtste aan een 1-2 achterstand. Via een degelijke aanval scoorde Brandevoort, maar de scheidsrechter keurde de goal af vanwege buitenspel.

In de tweede helft ontstond hetzelfde beeld. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en geen van de formaties slaagden er in om de wedstrijd echt in handen te nemen. Toch trok Brandevoort uiteindelijk aan het langste eind. Binnen drie minuten beslisten de groenwitten het duel door twee keer te scoren. Allereerst werd de verdediging van 't Achtste gestraft voor matig ingrijpen en later belandde een geplaatste vrije trap achter Marc Maas. De thuisploeg bleef echter geloven in een resultaat, waardoor er zowaar een slotoffensief ontstond. 't Achtste liet in het laatste kwartier misschien wil zijn beste voetbal van de morgen zien, maar tot doelpunten leidde dit helaas niet meer. Een wedstrijd die we dus snel mogen vergeten, want als een fortuinlijke hakbal van Rob van Dun, die in een vlaag van verstandsverbijstering Sander Billekens de kans gaf om naar de goal op te stomen, het hoogtepunt van een duel is, dan is er toch echt iets mis.

Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen SJVV 7 op het programma. De ploeg uit Deurne begon voortvarend aan het seizoen en noteerde tot dusver nog geen enkele nederlaag. Wanneer we in de top 3 willen eindigen wordt het maar eens tijd voor een verrassende uitslag...