donderdag 25 oktober 2012

't Achtste leeft toe naar cruciale wedstrijd tegen SV Brandevoort 2


Het ging tegen Neerkandia 5 wederom niet van een leien dakje, maar na 90 minuten voetbal stond er een gunstige 2-3 score op het bord. Door de overwinning in Neerkant behield Mifano 8 de aansluiting met de top drie, waardoor de komende wedstrijd tegen SV Brandevoort een cruciale confrontatie lijkt te zijn. De tegenstander van zondag staat zes punten achter 't Achtste in de rangschikking, waardoor die ploeg moet winnen in Mierlo als ze nog enige aanspraak willen maken op een topklassering. Het mes snijdt uiteraard aan twee kanten. Bij een overwinning van 't Achtste ontstaan er twee groepen in de ranglijst. De teams die strijden om de titel (SJVV, Bruheze, Helmondia en Mifano) en de rest.



De tegenstander

SV Brandevoort 2 is net als Neerkandia 5 een relatief onbekende tegenstander voor 't Achtste. De website van Helmondia 5 wist ons begin dit seizoen te melden dat dit team een samenraapsel is van spelers van het tweede en soms ook eerste elftal. In het verleden behaalde deze jonge ploeg geen aansprekende resultaten. Twee seizoenen geleden was de een-na-laatste plaats niet om over naar huis te schrijven en afgelopen jaar deed deze formatie het met de negende plaats niet veel beter. Het feit dat er wat spelers van het eerste elftal op zouden kunnen draven zou angst in kunnen boezemen, maar een klein onderzoekje wijst uit dat we daar niet bang voor hoeven te zijn. Brandevoort 1 speelt namelijk later op de dag een uitwedstrijd in Someren-Heide, waardoor het uitgesloten lijkt dat ze hun beste spelers op laten draven op Veldje 5. Ondanks de matige resultaten in de laatste twee seizoenen, is deze ploeg niet zo slecht aan de competitie begonnen. Het team had de pech dat ze de spits af moesten bijten tegen SJVV 7 (2-4) en Helmondia 5 (0-6), maar na deze stroeve start werd Mierlo Hout 6 op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Vervolgens lukte het Brandevoort 2 niet om stabiel te presteren. Gewonnen werd er van NWC 9 en Racing Boys 3, thuis werd er verloren van Deurne 6 en met Someren 10 werden de punten gedeeld. We krijgen dus te maken met een redelijke tegenstander, die we zeker niet moeten onderschatten.



't Achtste

De ploeg die tegen SV Brandevoort in de wei zal verschijnen zal op enkele plaatsen gewijzigd zijn. Jurrie Verbunt, de huidige topscorer van Mifano 8, is geschorst voor deze pot en Wiebe Rombout moet deze confrontatie noodgedwongen laten schieten. Dit mag met recht een aderlating worden genoemd, aangezien beide spelers deze jaargang samen al goed waren voor tien doelpunten en vijf assists. Naast de afwezigheid van Verbunt en Rombout kan André van Gogh nog steeds niet beschikken over Thijs van Weert. De middenvelder komt steeds dichter bij zijn rentree voor het 't Achtste, maar deze krachtmeting komt net te vroeg. Tegenover de blessurelijst staat de rentree van Eelco Vliek. Vliek miste de vorige wedstrijd, maar zal zondag weer van de partij zijn. Een feit dat ook geldt voor Paul van Gogh. De marathon (en een Vlaamse trip) lieten hun sporen na bij de kuitenbijter, waardoor hij tegen Neerkandia 5 niet meespeelde.



Komende zondag staat de wedstrijd om 10.30 uur op het programma. Nog een extra mededeling voor de verwaaiden uit onze groep (ik noem geen namen). In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok verzet, waarna we eindelijk koers gaan zetten richting modder, regen, sneeuw, ijs en meer van zulks genot. Dit houdt in dat je 's nachts je plankje een uur achteruit moet zetten. Stel dus van te voren in dat dat automatisch gebeurt, of download een app die dat voor je doet (schiet me neer). Het zou immers verrekte sunt zijn als je zondag al vroeg bij De Ark bent, terwijl de rest van het sterrenensemble nog op één oor ligt. 



Selectie Mifano 8 voor de wedstrijd tegen SV Brandevoort (aftrap 10.30 uur, 10.00 uur verzamelen)

Maas, Borst, Van Dun, D. Bastiaans, Jegerings, Hemmes, Van de Sande, Vliek, Van Gogh, Joosen, C. Bastiaans, Billekens, Peters en Scheefhals

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig stuk Hahaha...

Ciao,
Niek

Bart zei

Haha :D

Anoniem zei

Haha. Te vroeg betekend geen boete! Goed zo Bart ;)