maandag 15 oktober 2012

Mifano 8 worstelt zich naar zege op Olympia Boys 3

Mifano 8 is er in geslaagd om de vierde overwinning van het seizoen te boeken in de uitwedstrijd tegen Olympia Boys 3 in Ommel, maar de manier waarop was zeker niet om over naar huis te schrijven. De Mierlonaren lieten het na om hun beste spel te spelen en na afloop mag geconcludeerd worden dat we blij mochten zijn dat we tegen een relatief mindere tegenstander speelden. 't Achtste speelde zoals gezegd verre van goed, maar toch werd er vier keer gescoord en werd de nul gehouden. De lichtpuntjes van de wedstrijd.

Vooraf was Mifano 8 er zeker van dat er gewonnen ging worden en aan die instelling gingen we gedurende de eerste periode van dit duel bijna ten onder. Olympia Boys 3 schoot verrassend sterk uit de startblokken, maar gelukkig voorkwam de paal de openingstreffer van de thuisploeg. Ondanks de slappe start van 't Achtste werden er wel degelijk kansen gecreƫerd. Jurrie Verbunt's schot vloog over de dwarsligger en een kopbal van Rob van Dun werd van de lijn gehaald. Toch slaagden de Mierlonaren er in om de rust in te gaan met een voorsprong. Wiebe Rombout bracht Bram Scheefhals in stelling met een slimme steekbal en Scheefhals rondde vervolgens koel af.

Mifano 8 kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en in een periode van amper vijf minuten beslisten de bezoekers de wedstrijd. Rombout produceerde zijn tweede assist van de middag. Deze keer was Maarten Borst het eindstation, die met een diagonaal schot de score verdubbelde. Een paar minuten later schonk Borst de bal aan Verbunt, die met een degelijk schot de 3-0 op het bord zette. Na de twee snelle goals was het verzet van Olympia Boys gebroken. Mifano 8 controleerde de wedstrijd zonder echt te pushen voor de monsterscore en die kwam er dan ook niet. Chris Bastiaans scoorde tegen het einde van de wedstrijd nog wel de 4-0 met een afstandsschot en dat was ook meteen de eindstand in Ommel.

Mifano 8 speelde tegen Olympia Boys 3 misschien wel de meest matige wedstrijd tot nu toe, maar het resultaat is 'gewoon' goed. Tegen de wat betere tegenstanders had de onderschatting echter fataal kunnen zijn. Komende zondag de wedstrijd tegen Neerlandia 5 op het programma. Gezien de ranglijst een duel dat we moeten winnen.