vrijdag 12 oktober 2012

't Achtste op zoek naar goals tegen kwakkelend Olympia Boys 3


Het seizoen 2012-2013 begon voortvarend voor 't Achtste. Drie overwinningen zaten rap in de tas en de kampioensaspiraties werden weer veelvuldig uitgesproken. Na vijf speelronden is het enthousiasme wat getemperd, maar reden tot klagen is er eigenlijk niet. Mifano 8 boekte tegen kampioenskandidaat Helmondia 5 de eerste (verdiende) nederlaag van het seizoen en met de huidige kampioen Bruheze 6 werden de punten gedeeld. Een uitslag waar na 90 minuten voetbal mee te leven was. Na het spelen van twee wedstrijden, waarin één punt werd verzameld, is het nu weer tijd om de volle zege te boeken en de komende wedstrijd tegen Olympia Boys 3 lijkt daarvoor de uitgelezen mogelijkheid.

De tegenstander

Olympia Boys 3 is voor ons een nieuw elftal. De strijders van 't Achtste zullen voor het eerst koers gaan zetten richting Ommel en dat zal gaan gebeuren met een gezonde dosis vertrouwen. Een blik op de ranglijst laat namelijk zien dat we te maken gaan krijgen met een laagvlieger. De tegenstander van zondag behaalde welgeteld één punt en dat deden ze tegen Racing Boys 4, de opponent waartegen wij onze grootste uitslag tot op heden boekten. De rest van de duels gingen vrij kansloos verloren. Zo noteerde Olympia Boys 3 nederlagen tegen Someren 10 (1-4), Deurne 6 (1-2), NWC 9 (2-5), Mierlo Hout 6 (1-9) en SJVV 7 (0-7). Door deze dramatische start van het seizoen staat Olympia Boys 3 op de gedeelde laatste plaats en het doelsaldo van 7 voor en 29 tegen is ook niet om over naar huis te schrijven.



't Achtste

Tijdens de laatste topwedstrijden tegen Bruheze 6 en Helmondia 5 had André van Gogh de beschikking over een flinke selectie, waardoor er ruimte was om snel door te wisselen. Tegen Olympia Boys 3 zal dit niet het geval zijn, maar de spelers die wel af gaan reizen naar Ommel moeten in staat zijn om een resultaat te boeken. Middenvelder Thijs van Weert moest de wedstrijd tegen Bruheze 6 al laten schieten vanwege een kwetsuur en ook het duel met Olympia Boys 3 komt nog te vroeg voor deze ervaren kracht. Paul van Gogh verdedigt zondag de Mierlose eer tijdens de Marathon van Eindhoven en deze wedstrijd past uiteraard niet in de voorbereiding voor dat evenement. Naast Van Gogh en Van Weert zal Mifano 8 het klusje verder moeten klaren zonder Piet Peters, Eelco Vliek en de al langer geblesseerden Rob de Vries en Frank Taal.




Selectie Mifano 8 tegen Olympia Boys 3 (aftrap 12.00 uur in Ommel, 11.10 uur verzamelen in Mierlo)

Maas, Van Dun, Van de Sande, D. Bastiaans, Jegerings, Borst, Hemmes, Billekens, C. Bastiaans, Joosen, Scheefhals, Verbunt en Rombout

Geen opmerkingen: