maandag 8 oktober 2012

Eerste puntverlies voor Bruheze 6 in Mierlo

Dat de wedstrijd tegen Bruheze 6 geen gemakkelijke pot ging worden, dat wisten we op voorhand al. Na 90 minuten voetbal op De Ark kunnen we concluderen dat het collectieve voorgevoel juist was. 't Achtste en Bruheze 6 waren goed aan elkaar gewaagd en na afloop stond er een verdiende 2-2 eindstand op het bord. Voor Mifano 8 was dit het eerste gelijkspel van het seizoen en Bruheze 6 liet voor het eerst punten liggen.

Vanaf de eerste minuut zochten beide ploegen de weg naar de goal en dat resulteerde in kansen aan beide kanten. Paul van Gogh noteerde de eerste mogelijkheid van de thuisploeg, maar zijn poging miste net de juiste richting om gevaarlijk te worden. Bij de eerste kans van Bruheze 6 ontsnapte 't Achtste aan een vroege achterstand. De aanvaller van de bezoekers haalde goed uit, maar de paal zorgde ervoor dat zijn poging niet in het net belandde. De eerstvolgende doelpoging brak de wedstrijd meteen open. Wiebe Rombout bereikte Bram Scheefhals met een afgemeten dieptebal en de laatstgenoemde faalde vervolgens niet toen hij alleen op de goal afliep. De goal gaf Mifano 8 het nodige vertrouwen, maar toch lukte het de Mierlonaren niet om de voorsprong in stand te houden. Via de rechterkant braken de blauwhemden door en met een geplaatst schot werd de stand weer gelijk getrokken. Toch zocht 't Achtste de kleedkamer op met een voorsprong. De lat voorkwam dat een verwoestende vrije trap van Chris Bastiaans in de goal verdween, maar de beloning voor 't Achtste kwam later alsnog. Piet Peters bereikte Eelco Vliek met een perfecte pass en Vliek slaagde er vervolgens in om de bal voorbij de Bruheze-keeper te frommelen.

In de tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen creƫerden een handvol kansjes, maar Bruheze 6 produceerde als eerste een doelpunt. De paal was wederom de sta-in-de-weg voor de uitploeg, maar de rebound was vervolgens een makkelijke prooi voor de speler van de Helmonders. De 2-2 was op dat moment een verdiende tussenstand. Bruheze deed er in de laatste tien minuten alles aan om een nieuwe overwinning te noteren, maar met wat kunst- en vliegwerk en degelijk keepen van Marc Maas bleef het gelijkspel op het bord staan.

Door de puntendeling met Bruheze 6 is Helmondia 5 de nieuwe koploper in onze competitie. De ploeg uit Helmond slaagde er als enige in om alle gespeelde wedstrijden te winnen. SJVV 7 en Bruheze 6 volgen op twee punten en het gat met Mifano 8 is inmiddels opgelopen tot vijf punten.

Volgende week staat de krachtmeting met Olympia Boys 3 op het programma. De ploeg uit Ommel is allesbehalve sterk aan de competitie begonnen, getuige het doelsaldo van 7 voor en 29 tegen. Dit duel lijkt de ideale mogelijkheid voor 't Achtste om na een nederlaag en een gelijkspel, weer eens met de drie punten aan de haal te gaan.