donderdag 1 november 2012

't Achtste op bezoek bij koploper SJVV 7


Afgelopen zondag stond voor Mifano 8 de confrontatie met SV Brandevoort 2 op het programma. Van te voren wisten we niet precies wat we van dat elftal mochten verwachten en tijdens het duel bleek dat we tegen een linke ploeg speelden. De Helmonders sprongen goed om met de geboden kansen en slaagden er zo in om een 1-3 zege in Mierlo te realiseren. 't Achtste staat ondanks deze zege nog in de top vier, maar een mooie overwinning in de komende wedstrijd zou meer dan welkom zijn. Dat die winstpartij niet zomaar geboekt gaat worden staat nu al vast. Zondag reizen de Mierlonaren namelijk af naar Deurne, waar de wedstrijd tegen SJVV 7 gespeeld gaat worden.



SJVV 7 voert momenteel de ranglijst aan en stapte slechts één keer zonder winst van het veld. Dat gebeurde tegen Mierlo Hout 6, waarmee de punten werden gedeeld. De ploeg uit Deurne zette enkele grote uitslagen neer tegen Olympia Boys 3 (7-0), NWC 9 (5-1) en Racing Boys 4 (6-3), maar toch leek het niet altijd van harte te gaan. Tegen Someren 10 (3-2) en Deurne 6 (3-1) werd er weliswaar gewonnen, maar werd er geen grote uitslag neergezet. SJVV 7 speelde echter nog niet tegen Bruheze 6 en Helmondia 5, de ploegen die meestrijden om de bovenste plekken, waardoor het moeilijk in te schatten is hoe sterk deze opponent daadwerkelijk is. Ik kan wel een mooi verhaaltje schrijven, maar feit blijft dat we te maken krijgen met een tegenstander die er duidelijk beter voor staat dan ons en die vooraf als favoriet bestempeld kan worden.



De afgelopen weken hebben er ingehakt bij 't Achtste. De blessurelijst bevat inmiddels meerdere spelers, waardoor er zondag weer geschoven moet worden. De eerste aderlating is die van Dirk Bastiaans. De centrale verdediger ging zondag tegen Brandevoort tot het uiterste, maar lijkt daar nu de prijs voor te betalen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Niels van de Sande, die op een ander terrein tot het uiterste ging en daardoor nog steeds niet wedstrijdfit is. Momenteel is het nog twijfelachtig of hij zondag inzetbaar is. Naast Van de Sande en Bastiaans laten ook Sander Billekens en Jurrie Verbunt deze wedstrijd schieten. Laatstgenoemde dient zondag de laatste van twee wedstrijden schorsing uit en zal daardoor volgende week zondag zijn rentree kunnen maken. Met een beetje geluk kan André van Gogh tegen SJVV 7 over 14 spelers beschikken, waardoor er toch wat wisselmogelijkheden zijn.


Selectie voor het duel met SJVV 7 (aftrap 10.00 uur in Deurne, 9.00 uur verzamelen in Mierlo):

Maas, Borst, Van Dun, Jegerings, Hemmes, Vliek, (Van de Sande), Van Gogh, Joosen, C. Bastiaans, Van Weert, Scheefhals, Peters en Rombout

Geen opmerkingen: