donderdag 15 november 2012

Stopt Mifano 8 dramatische reeks tegen NWC 9?


Na misschien wel de meest teleurstellende wedstrijd uit de geschiedenis van Mifano 8 tegen Mierlo-Hout 6, is het weer tijd voor een nieuwe opponent. Komende zondag staat de wedstrijd tegen NWC 9 uit Asten op het programma. Het is het laatste duel in de heenronde en na deze krachtmeting kan de balans worden opgemaakt.

De tegenstander

NWC 9 is niet bepaald een hoogvlieger in onze competitie. De oranjehemden verloren al acht keer en wonnen slechts twee wedstrijden. Dit gebeurde tegen Neerkandia en Olympia Boys. Vanwege onze eigen vorm lijkt het me overigens niet verstandig om deze tegenstander te onderschatten en te denken dat we daar wel even overheen gaan lopen. NWC 9 lijkt de laatste weken namelijk iets beter te presteren. Uit tegen Deurne 6 werd verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld en uit tegen Someren 10 werd 'maar' met 3-2 verloren. De ploeg bivakkeert momenteel op de negende plaats en wedstrijden waar deze formatie bij betrokken is, lijken garant te staan voor doelpunten. Zo verloren ze met 11-4 van Mierlo-Hout en wonnen ze zelf met 5-2 van Olympia Boys. Gemiddeld scoren deze mannen precies twee doelpunten per wedstrijd, wat gezien hun stand op de ranglijst nog niet eens zo slecht is.



't Achtste

Mifano 8 ging afgelopen zondag diep door het stof en laten we daarom hopen dat het absolute dieptepunt nu is bereikt. Ondanks de matige resultaten van de laatste tijd is het opkomstpercentage goed te noemen. Komende zondag heeft André van Gogh de beschikking over minimaal veertien spelers, waardoor we de personele problemen mooi omzeilen. Dirk Bastiaans, die zijn enkels (en knieën en eigenlijk zijn hele lijf) forceerde tegen SC Brandevoort, is weer fit genoeg om te spelen en dat geeft de verdediging van 't Achtste een mooie boost. Niels van de Sande kampt sinds zijn uitstapje naar de Ardennen met kuitproblemen, waardoor er achter zijn naam nog een vraagteken zijn. Eelco Vliek (uitwedstrijd), Wiebe Rombout (werk), Frank Taal (blessure) en Rob de Vries (blessure) zijn er ook niet bij. Mifano 8 gaat met de overgebleven spelers proberen om een eind te maken aan een reeks waarvan bij vele volgers de tranen in de ogen zullen springen. In de laatste drie wedstrijden, die allemaal in een nederlaag eindigden, incasseerde 't Achtste vijftien doelpunten en scoorde het zelf maar vier keer.



De pot in Asten staat al om 10.00 uur op het programma en van de wedstrijd tegen SJVV 7 weten we al dat dat niet onze beste tijd is om te starten. In de wandelgangen gaat het gerucht dat drie spelers zaterdagavond naar een feestje gaan waar je nog niet dood gevonden wil worden. Ik stel voor dat zij daar extra energie opdoen en ons zondag verrassen met een prestatie, waarbij de pannen van het dak vliegen.

Selectie Mifano 8 voor het duel met NWC 9 (aftrap 10.00 uur, verzamelen om 9.10 uur in Mierlo)

Maas, Borst, Van Dun, D. Bastiaans, Jegerings, (Van de Sande), Hemmes, Van Gogh, Joosen, Van Weert, Billekens, Peters, C. Bastiaans, Scheefhals en Verbunt

Geen opmerkingen: