maandag 5 november 2012

Kampioensaspiraties in de kast na zeperd tegen SJVV 7


Even voor 9!? uur verzamelden de troepen van Mifano 8 zich op de parkeerplaats van De Ark. De wedstrijd tegen koploper SJVV 7 stond om 10 uur op het programma, waardoor de wekkers op vreselijke tijden begonnen te rinkelen in Mierlo en omstreken. Met goede moed werd er koers gezet naar Deurne, maar een uur of 3 later keerden de mannen van 't Achtste teleurgesteld terug in de kantine. SJVV 7 was de hele wedstrijd de betere ploeg en mocht, ondanks een tussenoffensief van 't Achtste, de punten bijschrijven. Na afloop werd geconcludeerd dat we te maken hadden met misschien wel dé kampioenskandidaat.



Vanaf de eerste minuut zetten de gastheren druk op de Mifano-defensie, die vanwege het ontbreken van Dirk Bastiaans, werd geleid door broer Chris. De vrije man werd voortdurend gevonden en de ploeg uit Mierlo kreeg geen grip op het spel van SJVV. Toch lukte het Mifano 8 aardig om de 0-0 op het scorebord te houden, maar op een gegeven moment was er gewoonweg geen houden meer aan. De 1-0 belandde via-via in het Mierlose doel en de 2-0, een afstandsschot dat via de paal binnen sloeg, was misschien wel de mooiste treffer van de morgen. Via een nieuwe combinatie slaagde SJVV er zelfs in om een derde doelpunt te maken voor de thee, waardoor de wedstrijd al vroeg beslist leek.



Na de rust ging SJVV verder waar het gebleven was. Het duel speelde zich voor het grootste gedeelte af op de helft van de roodhemden, waardoor er een monsterscore in leek te zitten voor de thuisploeg. Al snel werden de vierde en de vijfde goal gemaakt, waarna 't Achtste zowaar wakker leek te worden. Paul van Gogh had eerder al een geweldige kans gehad om de eretreffer op het bord te krijgen, maar de lat voorkwam dat zijn harde volley in het dak van het doel belandde. Toch slaagde Mifano 8 er een aantal keer in om de verdediging van het team uit Deurne open te rijten. Thijs van Weert bereikte Chris Bastiaans, die op het randje van buitenspel de bal aannam en de 5-1 binnen werkte. Na dat doelpunt kregen de Mierlonaren vertrouwen in een goede uitslag en dat leidde tot een periode van aanvallend voetbal. Bastiaans gaf Bart Joosen een niet te missen kans, maar deze liet na om zijn eerste treffer van het seizoen te scoren, aangezien de keeper zijn schot tot corner verwerkte. Deze hoekschop resulteerde alsnog in het tweede doelpunt van Mifano 8. Joosen bereikte Bastiaans met een lage schuiver en zijn harde schot zette de 5-2, ondanks een handsbal op de doellijn, op het bord. Na deze kleine opleving stelde SJVV orde op zaken door de 6-2 te scoren, waardoor de ploeg een verdiende zege richting de kleedkamers ging.



Mifano 8 staat ondanks de derde nederlaag van het seizoen nog op de vierde plaats, maar de ploegen uit de top 3 hebben allemaal minder wedstrijden gespeeld. Aan de start van het seizoen werd er gesproken over een kampioenschap, maar dat lijkt iets te hoog gegrepen op het moment. De top drie (Bruheze, Helmondia, SJVV), lijkt uit te gaan maken wie er met de schaal aan de haal gaat. Momenteel staat 't Achtste op de vierde plaats en er zal weer eens gewonnen moeten worden om die positie te handhaven. Volgende zondag staat de wedstrijd tegen Mierlo-Hout 6 op het programma, een mooie kans om die ploeg op een achterstand te zetten. Bij een nieuwe nederlaag wipt die concurrent over ons heen.

Geen opmerkingen: