maandag 19 november 2012

Mifano 8 geeft zege in laatste kwartier uit handen tegen NWC 9

Na drie nederlagen op rij werd het voor Mifano 8 weer eens tijd om een zege te boeken. Lang leek de wedstrijd in Asten niet door te gaan, maar de leiding van die club besloot dat het duel tussen NWC 9 en 't Achtste toch gespeeld zou worden. Een terechte keuze aangezien het perfect voetbalweer was.

NWC 9 stond voor aanvang van de wedstrijd een stuk lager op de ranglijst, maar de recente reeks van Mifano 8 had ervoor gezorgd dat er van onderschatting vanuit Mierlose zijde geen sprake was. Dit bleek overigens ook terecht. De gastheren kregen de eerste kans en wat voor één. Een speler van NWC hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken, maar zag kans om het leer naast te schieten. Achteraf zal deze baas spijt hebben van het feit dat hij geen camera langs het doel had gezet, want met deze misser van de eeuw had hij wellicht nog een aardig zakcentje kunnen verdienen bij één of ander obscuur programma op een campingzender. Na deze enorme mogelijkheid gooide 't Achtste de schroom van zich af en scoorde het zowaar de eerste goal van de de wedstrijd. Piet Peters leek een corner van Bart Joosen binnen te koppen, maar beide spelers hadden niet op de aanwezigheid van Maarten Borst gerekend, die het nodig vond om de bal het laatste zetje te geven. Een laffe daad, die vooral bij Peters in het verkeerde keelgat schoot. Lang konden de Mierlonaren overigens niet genieten van de voorsprong, want een klein kwartier later moest Marc Maas de gelijkmaker uit het netje vissen. Toch leek Mifano 8 met een voorsprong de rust in te gaan. Bram Scheefhals bereikte Jurrie Verbunt en de laatstgenoemde zette met een droge knal de 2-1 op het scorebord. Veel spelers van Mifano 8 waren met hun hoofd al bij de jerrycan met ranja en dat leidde zowaar tot een snelle gelijkmaker, waardoor er na 45 minuten voetbal een 2-2 stand op het bord stond.

In de tweede helft werd er beter gevoetbald door de mannen van André van Gogh en dat leek voldoende voor een zege. Chris Bastiaans bracht met een degelijke bal Peters in stelling en de Astenaar liet vervolgens niet na om zijn voormalige club een flinke tik uit te delen. Na de 2-3 ging de thuisploeg op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, wat weer resulteerde in veel ruimte voor de Mierlose formatie. Een prachtige counter over vier schijven (Joosen-Peters-Van Gogh-Verbunt) zette de 2-4 op het scorebord, waardoor de wedstrijd beslist leek. Leek inderdaad, want niets was minder waar. Via een ingekopte corner kwam de spanning terug in het duel en kreeg de thuisploeg weer hoop. Mifano 8 leek de wedstrijd vervolgens goed uit te spelen. Toch slaagde NWC er in om een punt over te houden aan dit duel, aangezien ze in de allerlaatste seconde hun vierde goal maakten.

Dit zure gelijkspel completeert een dramatische reeks van Mifano 8 waarin het één punt verzamelde in vier wedstrijden en liefst negentien goals om de oren kreeg. De heenronde zit er nu op en de week rust zal de Mierlonaren goed doen. Komende vrijdag staat er weer eens een teamavondje op de planning, waar er onder het genot van enkele glazen gerstenat besproken gaat worden hoe we in 2013 alsnog de schaal gaan veroveren.