woensdag 8 augustus 2012

't Achtste start oefencampagne in Someren


De kater komt later

Augustus 2011. De verwachtingen in het Mierlose stegen naar een ongekend hoogtepunt. De zon brandde aan de hemel, de BBQ's draaiden overuren en de koude flesjes bier gleden in een rap tempo naar binnen. Dat we kampioen zouden worden, daar waren we zeker van. Wie konden de mannen van Mifano 8 immers stoppen?! Nu, 12 maanden later likken de leden van Mifano 8 de wonden die een teleurstellend seizoen achter hebben gelaten. Na een wedstrijd of vijf konden de kampioensaspiraties in de kast en van een titel sprak tijdens de jaarwisseling niemand meer. Gelukkig komt er na regen zonneschijn en dat moet het komende seizoen ook gaan gelden voor ons aller Mifano 8. De zomer trekt met horten en stoten door het land, waardoor de BBQ-frequentie deze keer zeer laag ligt maar stiekem wordt er, ondanks de blamage van vorig jaar, weer gesproken over een gouden jaar. Gaat het nu dan eindelijk gebeuren? Kan de platte kar alvast gepoetst worden?



't Achtste versterkt zich

Om de prestaties te verbeteren vonden er een aantal wisselingen plaats. Mart Swinkels kreeg te maken met een flinke achillespeesblessure, waardoor hij het overgrote deel van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Vanwege logistieke redenen zei hij de ploeg later vaarwel. 't Achtste moest toeslaan op de transfermarkt, want nog een jaar onderaan de middenmoot voetballen was voor het team geen optie. Allereerst slaagde de ploeg van André van Gogh er in om Chris Bastiaans los te weken bij Mifano 2. Bastiaans is een oude bekende van 't Achtste, die veel seizoenen voor de ploeg actief was, maar afgelopen seizoen wilde hij het een stapje hoger proberen. Maandenlang werd er druk uitgeoefend op de spelverdeler, waardoor hij uiteindelijk overstag ging. Om hem alvast de waardering te geven besloten de mannen van Mifano 8 de aanvoerdersband om zijn bovenarm te schuiven en we hopen natuurlijk dat dit zich uit gaat betalen in doelpunten en assists. Met Bastiaans erbij, die in zijn rug assistentie krijgt van zijn meer robuustere broer Dirk, heeft Mifano 8 de kwaliteitsinjectie te pakken waarnaar het zo hunkerde.
Verder verwelkomt 't Achtste een oude bekende in het team. Wiebe Rombout hoorde bij de oprichters van Mifano 8, maar besloot na een paar seizoenen zijn kicksen aan de kant te gooien. Uiteraard een domme beslissing, waar hij gelukkig zelf ook achter is gekomen. Rombout heeft tijdens zijn voetballoze periode zeker niet stilgezeten en naar verluidt beschikt deze springveer over de rapste sprint binnen de selectie. Feit is dat we met Rombout beschikken over een wapen, waarmee elke verdediging op snelheid lam te leggen is.
Het vastleggen van de twee nieuwe spelers is ook gunstig vanwege de ziekenboeg die nog steeds niet leeg is. Rob de Vries is herstellende van een knieblessure, die hem al enige tijd uit de roulatie houdt en hij zal de seizoensouverture aan zich voorbij moeten laten gaan. Het is nog maar de vraag of de aanvaller voor de jaarwisseling aan kan sluiten bij het team, maar daar hopen we natuurlijk wel op. Frank Taal sukkelt al langer met een hardnekkige kwetsuur en naar de datum van zijn rentree kunnen we alleen maar gissen. Gelukkig hebben we de manschappen om de blessures op te vangen.



Someren 12 eerste horde

De oplettende kijker in Mierlo heeft kunnen zien dat enkele leden van 't Achtste al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn begonnen. In snelle potjes vier tegen vier, of vijf tegen vijf wordt er geschaafd aan de techniek en met de sessies die minimaal twee uur in beslag nemen hopen de mannen wat meer inhoud te krijgen. Komende zondag staat de eerste officiële krachtmeting van het seizoen op het programma, wanneer de roodhemden naar het zuidoosten afzakken voor een confrontatie met Someren 12.
De degens van Mifano 8 en de teams van Someren kruisten zich in het verleden wel vaker, maar het twaalfde is een tegenstander die we nog nooit hebben ontmoet. Zondag zal duidelijk worden hoe we er fysiek gezien voor staan. Om 12.00 uur wordt het nieuwe voetbaljaar geopend. Een verslag zal later volgen!



1 opmerking:

Niels zei

Goed initiatief Bart! Als vind ik eigenlijk dat we de vijand niet wijzer moeten maken dan ze al zijn.

Wellicht is het een goede afleidingstactiek om af en toe een goaltje mijn kant op te schrijven.