donderdag 30 augustus 2012

Mifano 8 opent seizoen tegen onbekend Deurne 6


Na een oefenperiode met wisselende resultaten (3-2 winst tegen Someren 12, 0-0 tegen Mifano 10, 2-3 verlies tegen Mifano 9) maakt 't Achtste zich nu op voor de officiële start van het seizoen 2012/2013. De strijders van Mifano 8 realiseerden vorig jaar een teleurstellende campagne, waardoor het team deze keer volledig gemotiveerd aan de start zal verschijnen om die blamage weg te poetsen. De prestaties moeten immers beter en de conclusie die werd getrokken na afloop van het vorige seizoen was de volgende: met dit spelersmateriaal moeten we hoger kunnen eindigen.



De tegenstander

Mifano 8 treft bijna iedere jaargang wel een team van SV Deurne, maar de ontmoeting met Deurne 6 stond nog nooit op het programma. Wanneer we de voorbeschouwingsbijbel van Van de Sande erbij pakken zien we dat het hier om de grote onbekende gaat. Drie seizoenen geleden werd onze tegenstander nog kampioen in de 5e!? Klasse, maar daarna slaagde de ploeg er niet meer in om te imponeren. Twee seizoenen geleden eindigde Deurne 6 kleurloos in de middenmoot en afgelopen jaar verloren ze 18 van de 22 competitiewedstrijden. Ons vierde elftal zat toen bij ze in de competitie en werd verdienstelijk vierde. Ondanks de matige resultaten van deze ploeg, kunnen we deze opponent onmogelijk onderschatten. Ze wonnen maar vier wedstrijden in de competitie, maar dat deden ze wel in een klasse die hoger is dan de onze.

't Achtste begint (bijna) compleet aan het seizoen

Nu dan wat nieuws aangaande ons eigen elftal. Na afloop van het Lagere Elftallen Toernooi konden we onmogelijk tevreden zijn en daarom hoort iedereen gemotiveerd te zijn om Deurne 6 de eerste klap uit te delen. Mifano 8 zal aan gaan treden met een flinke ploeg. Wiebe Rombout, die de oefenwedstrijden noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan, is door de KNVB vrijgegeven en klaar voor zijn rentree in 't Achtste. Rob van Dun en Sander Billekens misten recent het Lagere Elftallen Toernooi, maar zij zijn op tijd terug uit respectievelijk Oostenrijk en Macedonië om net als de rest hun eerste minuten van het seizoen te gaan maken. Vanwege de vakantie missen we nu nog maar één speler. Bram Scheefhals houdt zich naar verluidt op in Azië en wordt voor zondag nog niet terug verwacht.
Vanwege vervelende knieblessures kan André van Gogh nog niet beschikken over Frank Taal en Rob de Vries, die door hun fysieke ongemakken de eerste maanden van het seizoen gaan missen.



Komende wedstrijd: Mifano 8 v SV Deurne 6
Plaats: De Ark, Mierlo
Aftrap: Zondag 2 september, 10.30 uur, Veldje 5
Verzamelen: 10.00 uur

Selectie Mifano 8 voor dit duel:

Maas, D. Bastiaans, Hemmes, Borst, Jegerings, Van Dun, Van de Sande, Vliek, Van Gogh, Joosen, Van Weert, Billekens, C. Bastiaans, Peters, Verbunt en Rombout

2 opmerkingen:

Niek zei

Goed stuk Bart!

Sandra zei

Goed gedaan Thijs van W!
x!