woensdag 22 augustus 2012

Lagere Elftallen Toernooi laatste test voor popelend Mifano 8


Mifano 8 begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een 2-3 overwinning tegen Someren 12. 't Achtste begon niet al te best aan de wedstrijd, maar wist uiteindelijk een 2-0 achterstand om te buigen in een krappe overwinning. Om nog wat extra speelminuten in de benen te krijgen gaat het team deelnemen aan het Lagere Elftallen Toernooi op De Ark in Mierlo. Dit jaar doen naast Mifano 8 ook het 3e, het 6e, het 7e, het 9e en het 10e mee. Het 3e lijkt op voorhand de grote favoriet om het toernooi te winnen, maar in het verleden bewees Mifano 8 al eens dat er van iedereen gewonnen kan worden. 't Achtste speelde namelijk ooit voor het eerst samen op dit toernooi en op die dag voegde de nieuwe ploeg meteen het toernooi toe aan haar palmares.



De strijders van Mifano 8 zwoegden anderhalve week geleden in de bakoven van Someren. De vooruitzichten voor komende zaterdag zijn een stuk beter. Er wordt een temperatuur van rond de 21 graden voorspeld en het heilige gras op De Ark lijkt regelmatig besproeid te gaan worden door een regenbuitje. Perfect voetbalweer dus!

Dan is er natuurlijk het toernooi zelf. Zes teams zijn ingedeeld in twee poules van drie en de winnaars van deze groepen vechten in de finale uit wie zich het beste Lagere Elftal van Mifano mag noemen. Op voorhand lijkt 't Achtste niet ongunstig te hebben geloot. Mifano 10 is de eerste tegenstander en als ik me niet vergis gaat dit de eerste keer zijn dat onze tegenstander samen gaat spelen. Een ander voordeel is dat de jonge honden van het Tiende al een wedstrijd in de benen hebben als wij aan het toernooi gaan beginnen. Het Tiende is een nieuw seniorenelftal binnen Mifano en bestaat voornamelijk uit gasten die vorig jaar nog in de A-jeugd speelden. Een tegenstander die we zeker niet moeten onderschatten.

Het Negende, waarmee we meteen na onze openingswedstrijd de degens mee zullen kruisen, bestaat ook uit spelers die jonger zijn dan ons. Ook dit is een wedstrijd die we op papier zeker kunnen winnen, maar het gevaar van onderschatting ligt ook hier op de loer. Het duel zal een mooie conditionele test worden omdat we na onze openingswedstrijd meteen weer aan de beurt zijn na een korte pauze. Na afloop van de poulefase spelen we mogelijk een finale om 17.45 uur. De tegenstander komt dan uit Poule A, een groep die bestaat uit het Derde, het Zesde en het Zevende.



Mifano 8 zal in tegenstelling tot de wedstrijd in Someren niet op volle oorlogssterkte aan de aftrap kunnen verschijnen. Het is immers nog zomer en sommige spelers bevinden zich ten tijde van het toernooi elders in Europa. Rob van Dun, Bram Scheefhals en Sander Billekens (uit mijn hoofd) zullen vanwege deze reden de laatste test voor het reguliere seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. Rob de Vries en Frank Taal kampen nog met blessures en onze nieuwe aanwinst Wiebe Rombout stelt zijn rentree nog even uit.

Programma Zaterdag 25 augustus:

Poule B:

Mifano 9 v Mifano 10 → 15.30 uur
Mifano 8 v Mifano 10 → 16.05 uur
Mifano 8 v Mifano 9 → 17.10 uur

(mogelijke) finale: 17.45 uur

Geen opmerkingen: