zondag 26 augustus 2012

't Achtste imponeert niet op Lagere Elftallen Toernooi


't Achtste is er gistermiddag niet in geslaagd om de finale te bereiken van het Lagere Elftallen Toernooi op De Ark in Mierlo. De strijders van Mifano 8 moesten het in de poule opnemen tegen ket kersverse seniorenelftal van Mifano 10 en tegen Mifano 9. In het eerste duel tegen 't Tiende kregen we enkele mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dit jammer genoeg niet. Vanwege het doelpuntloze gelijkspel in de eerste wedstrijd had Mifano 8 nog de kans om zich te plaatsen voor de finale, maar daarvoor moest er wel gewonnen worden van het Negende. Het begin was goed, maar slordig spel resulteerde in een 2-3 nederlaag waardoor de spelers van 't Achtste vroeger afdropen naar de kleedkamer dan gehoopt.



In de eerste wedstrijd moest Mifano 8 zien af te rekenen met 't Tiende. Het nieuwe elftal, dat het komende seizoen zal debuteren in het seniorenvoetbal, begon met enthousiasme aan het duel. De duels werden veelal uitgevochten op het middenveld, waardoor de kansen schaars waren. De spelers van 't Achtste hadden na het affluiten het gevoel dat winst er zeker in had gezeten, maar feit is dat beide teams er niet in waren geslaagd om het netje te laten bollen. De 0-0 in de eerste wedstrijd was gelukkig geen ramp. In de eerste wedstrijd van de middag had het Negende namelijk met 2-0 gewonnen van Mifano 10, waardoor Mifano 8 bij winst op die ploeg zeker zou zijn van een finaleplaats.

Het duel tegen Mifano 9 begon goed voor 't Achtste. Kansen werden gecreƫerd en even later verscheen de 1-0 dan ook terecht op het scorebord. Piet Peters haalde zonder na te denken uit en tot ieders verbazing vloog zijn harde volley over de keeper van 't Negende in het doel. De magere voorsprong was echter een luxe waarmee de voetballers van Mifano 8 zich geen raad wisten. De tegenstander nam het initiatief in de tweede helft over en benutte de geboden ruimte goed. Binnen een mum van tijd keerde de wedstrijd. Drie goals incasseerde 't Achtste en de late goal van Chris Bastiaans was alleen relevant voor de statistieken.

Een 0-0 gelijkspel en een 2-3 nederlaag. Met deze twee uitslagen kan Mifano 8 onmogelijk tevreden zijn. Er werden wel degelijk wat mogelijkheden gecreƫerd, maar vooral de tweede helft tegen 't Negende zorgde voor een koude douche.



Mifano 8 gaat zich nu, na het spelen van een oefenwedstrijd tegen Someren 12 en de deelname aan het Lagere Elftal Toernooi, opmaken voor de start van de reguliere competitie. 't Achtste begint op zondag 2 september aan het nieuwe seizoen. Om 10.30 uur zal er afgetrapt worden tegen Deurne 6.

Geen opmerkingen: