maandag 22 april 2013

Mifano 8 doet zichzelf tekort tegen koploper SJVV

In de uitwedstrijd tegen SJVV liep 't Achtste tegen een verdiende nederlaag aan. De terugwedstrijd in Mierlo verliep totaal anders dan vooraf was voorspeld. Mifano 8 speelde vooral in de tweede helft op de toppen van haar kunnen, maar dat bleek niet genoeg om de mogelijke nieuwe kampioen uit Deurne te stoppen. De afronding was in Mierlo het grote probleem en daarom mocht de 3-4 eindstand als een flinke teleurstelling worden gezien.

De eerste periode van de wedstrijd verliep vrij rommelig. Beide teams slaagden er niet echt in om de wedstrijd te controleren en dat leverde barweinig kansen op. Het eerste sleutelmoment in de wedstrijd was de penalty voor de bezoekers. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip na een overtreding van Sander Billekens en SJVV liet niet na om het cadeautje gretig uit te pakken: 0-1. Even later werd de score verdubbeld door de bezoekers. Een vrije trap belandde in de verre hoek, waardoor Mifano 8 al snel tegen een 0-2 achterstand aankeek. Ondanks dat de roodhemden twee zure tegengoals moesten incasseren, werd er bij vlagen goed gevoetbald. Een krachtig schot van Dirk Bastiaans werd nog gekeerd door de keeper, maar bij de volgende mogelijkheid was het wel raak. De doelverdediger van de bezoekers slaagde er niet in om een schot van Wiebe Rombout voldoende te verwerken, waardoor Eelco Vliek van dichtbij binnen kon tikken.

De tweede helft gaat wellicht de geschiedenis in als één van de betere helften in de historie van Mifano 8. De Mierlonaren creëerden veruit de beste kansen, maar SJVV bleef gevaarlijk via de counter. Het was 't Achtste dat de eerste klap uitdeelde. Rob van Dun produceerde zijn eerste assist van het seizoen. Met zijn pass stelde hij Vliek in staat om zijn tweede goal van de dag te maken. Na de 2-2 kreeg 't Achtste de kans om op voorsprong te komen, maar dat lieten de mannen van André van Gogh na. Bart Joosen verprutste een 200% mogelijkheid en zo waren er meer kansen om te scoren. Maarten Borst, Sander Billekens en Bram Scheefhals kregen allemaal een grote kans, maar het leer wilde er gewoonweg niet in. SJVV bleef speldenprikken uitdelen via de counter en via zo'n uitval zette die ploeg de 2-3 op het bord. Toch bleef Mifano 8 geloven in een resultaat en dat leidde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker van Bram Scheefhals. De 3-3 zou een prachtig (en terecht) resultaat geweest zijn, maar de bezoekers beslisten anders. Via een ongelukkige eigen goal van Dirk Bastiaans claimden zij de drie punten in de blessuretijd, waardoor 't Achtste met een kater terug liep naar de kleedkamer.