dinsdag 16 april 2013

Mifano 8 geeft droomstart geen vervolg tegen Brandevoort

In de eerste echte Lente-wedstrijd van het jaar is Mifano 8 er niet in geslaagd om buurman Brandevoort op een nederlaag te trakteren. Zonder vaste waarden als Dirk Bastiaans, Chris Bastiaans en Thijs van Weert ging het aanvankelijk niet eens zo slecht, maar een minder slot van de wedstrijd bleek fataal. Lang leken beide teams zelfs op een gelijkspel af te stevenen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind: 5-2.

Op het hete kunstgras in Brandevoort produceerde 't Achtste een droomstart. Rob de Vries bracht Jurrie Verbunt in stelling, die vervolgens zijn tijd nam in de zestien. De keeper van de tegenstanders greep ongeduldig in, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Bram Scheefhals zette de strafschop om in een doelpunt, waardoor de Mierlonaren vertrouwen tankten. Lang konden de mannen van André van Gogh niet genieten van de voorsprong. Na knullig balverlies op het middenveld creëerde Brandevoort de eerste kans en die resulteerde meteen in de gelijkmaker. Ondanks die snelle tegenvaller bleef Mifano 8 redelijk spelen. Objectief gezien hadden de gastheren het beste van het spel, maar de beste mogelijkheden werden wel degelijk gecreëerd door 't Achtste. De Vries pegelde de bal oog in oog met de keeper over het doel en even daarvoor had de aanvaller nog een schotkans. De derde mogelijkheid bleek uiteindelijk de juiste. Weer kreeg De Vries de kans om het doel van Brandevoort onder vuur te nemen, maar deze keer gunde hij Sander Billekens de kans, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om de 1-2 te scoren.

In de tweede helft zette Brandevoort Mifano 8 wederom onder druk. Michiel Jegerings, die de afwezige Marc Maas meer dan behoorlijk verving, had al enkele goede reddingen verricht, maar op het afstandsschot van Brandenvoort had hij geen antwoord. Na een dik uur voetbal stond er een 2-2 score op het bord. Bij 't Achtste vloeiden de krachten in het laatste half uur weg en de thuisploeg rook bloed. De 2-3 van Brandevoort deed de motivatie van de roodhemden geen goed. De derde goal gaf Brandevoort nieuw vertrouwen en zonder veel moeite speelden zij de wedstrijd uit. In de laatste tien minuten scoorden ze nog twee keer, waardoor er een 5-2 eindstand werd genoteerd. Misschien een ietwat grote uitslag, maar na 90 minuten voetbal mocht geconcludeerd worden dat de beste ploeg had gewonnen.