maandag 13 mei 2013

Creatief Mifano 8 legt angstgegner Helmondia 5 over de knie

Het seizoen in de onderste regionen van het amateurvoetbal van Zuid-Nederland zit er bijna op. Voor Mifano 8 stond er tegen de ervaren ploeg van Helmondia 5 niet veel meer op het spel en daarom werd er besloten om met een fantasie opstelling Veldje 4 te betreden. Coach André van Gogh was in eerste instantie geen voorstander van het idee, maar dat sloeg tijdens de warming-up om. Zonder enige discussie vormden de gladiatoren van 't Achtste een nieuwe formatie en daar sloot de manager zich bij aan. Aanvallers werden verdedigers, schoffelaars werden doelpuntenmakers en veldspelers verdedigden het doel. Na een perfecte start van Mifano 8 leek Helmondia de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken, maar niets bleek minder waar. In een geweldige tweede helft liepen de Mierlonaren uit naar een 6-3 score. Voor het eerst in de geschiedenis van 't Achtste werd Helmondia op een nederlaag getrakteerd en dit resultaat mag dan ook als het beste van het seizoen worden gezien.

De start van de wedstrijd op Veldje 4 was fenomenaal voor de thuisploeg. Bastiaan Hemmes, die voor de gelegenheid zijn linksback-positie had verruild voor de voorhoede, schoot het leer binnen de minuut tegen de touwen, waardoor hij even met een Messiaans gemiddelde door het leven ging. Lang konden de Mierlonaren niet genieten van de voorsprong. Gelegenheidskeeper Maarten Borst slaagde er niet in om een makkelijk lijkende bal te stoppen, waardoor de gelijkmaker al snel tegen de touwen rolde. Na een dik half uur spelen scoorden de bezoekers hun tweede goal, waardoor het 't Achtste wederom op een nederlaag tegen Helmondia leek af te stevenen. De gelijkmaker van Niels van de Sande (bij hoge uitzondering geef ik hem deze goal) kwam echter op het juiste moment. Jasmo promoveerde de voorzet van Van de Sande namelijk verrassend tot een doelpunt.

Met de 2-2 op het scorebord ging Mifano 8 met vertrouwen de tweede helft in. Bij tijd en wijlen was er goed spel te zien en de spelers werkten hard voor elkaar. Van de Sande, die zich nog steeds in dromenland bevond na zijn eerste treffer van het seizoen, zette de vorm in de tweede helft door. Met een afgemeten voorzet bereikte hij Eelco Vliek, die vervolgens beheerst binnenschoof. Net als bij de 1-0 slaagde 't Achtste er niet in om de voorsprong lang te verdedigen. De 3-3 van Helmondia was de aanzet tot een zinderend laatste half uur, waarbij beide teams nog aanspraak konden maken op de overwinning.

Gelukkig hadden de mannen van Van Gogh het beste voor het laatste bewaard. Rob de Vries zette Mifano 8 vanuit de rebound voor de derde keer op voorsprong en na die treffer leek de weerstand van de roodzwarten definitief gebroken. En was die tegenstand nog niet gebroken, dan zorgde Paul van Gogh daar wel voor. Jarenlang kon de verdedigende middenvelder teren op zijn afstandsschot tegen Stiphout Vooruit en tegen Helmondia deed hij dat kunstje nog eens dunnetjes over. Zijn schot van een meter of 30 (deze afstand zal de komende jaren groeien naar 40) belandde feilloos in de kruising. Het laatste woord in de wedstrijd was voor benjamin Bram Scheefhals. Borst, die zijn keeperstenue in de rust na loting aan Hemmes had afgestaan, bracht Scheefhals in stelling en die bepaalde de verdiende eindstand op 6-3.

Door dit resultaat kan Mifano 8 met vertrouwen toewerken naar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Deurne, die donderdagavond op het programma staat. De vele volgers van het gezelligste team van Mifano liggen nu al wakker van die confrontatie. Gaat Hemmes weer in de punt spelen? Zakt Phillip Billekens weer een linie terug en krijgt Van Dun een nieuwe kans om zijn eerste treffer van het seizoen te maken? Reis donderdag allemaal af naar Deurne en u zult het weten.