maandag 24 september 2012

Mifano 8 legt het af tegen degelijk Helmondia 5

Mifano 8 leefde met vertrouwen toe naar de topper tegen Helmondia 5. De thuisploeg speelde echter geconcentreerd zonder veel kansen weg te geven, waardoor het een lastig duel werd. In de eerste helft kwam Helmondia 5 op een verdiende voorsprong en de Mierlonaren slaagden er vervolgens niet in om de wedstrijd te kantelen. Er werden wel wat goede kansen gecreëerd, vooral in de tweede helft, maar tot doelpunten leidden die niet. Sterker nog, Helmondia profiteerde tegen het einde van de wedstrijd van de geboden ruimte en besliste zo de wedstrijd: 3-0.

Vanaf de eerste minuut op Sportpark De Braak was duidelijk dat we vandaag op de toppen van onze kunnen moesten gaan presteren om een resultaat te behalen tegen deze tegenstander. Helmondia had een overwicht en 't Achtste werd geregeld naar achteren gedrukt. Na een klein half uur spelen leidde dit jammer genoeg tot de eerste treffer van de gastheren. Het initiatief bleef bij Helmondia na dat openingsdoelpunt, maar Marc Maas slaagde er vlak voor de thee in om een tweede treffer te voorkomen met twee goede reddingen.

Na de rust werd duidelijk dat 't Achtste naar Helmond was gekomen voor een resultaat. De ploeg van André van Gogh hanteerde een opportunistische speelstijl, waardoor Helmondia moest verdedigen. De aanvalsgolven leidden tot enkele kansen, maar niet tot goals. Thijs van Weert zag zijn schot gepareerd worden door de sterk keepende goalie van Helmondia en een schot van Chris Bastiaans werd ternauwernood van de lijn gehaald door een verdediger. Later dacht Mifano 8 recht te hebben op een strafschop toen Jurrie Verbunt werd gevloerd in de zestien maar de scheidsrechter, die niet zijn beste dag had, weigerde de bal op de stip te leggen. Net toen de mannen uit Mierlo met het slotoffensief wilden beginnen kreeg de ploeg het deksel op de neus. Helmondia brak door de verdediging en een voorzet werd van dichtbij achter Maas geschoten. Bijna produceerde 't Achtste het perfecte antwoord, maar Chris Bastiaans slaagde er niet niet in om een voorzet van Verbunt binnen te koppen. Ondertussen bleef Helmondia gevaar stichten via de counter en met een bekeken lob werd de 3-0 op het scorebord gezet. Tot de 95e minuut bleef Mifano 8 vechten voor de eretreffer, maar die was ons niet gegund.

Helmondia 5 is een geslepen ploeg en dat bleek maar weer eens in deze uitwedstrijd. We hebben wat mogelijkheden gehad, maar waren niet in staat om die in doelpunten om te zetten. Wederom is het Mifano 8 niet gelukt om Helmondia 5 te verslaan en dat mag best zuur genoemd worden. Door de eerste nederlaag van het seizoen zakt Mifano 8 van de eerste naar de derde plaats. Bruheze 6 won ook de vierde wedstrijd en voert daardoor de ranglijst aan. Helmondia 5, dat een wedstrijd minder speelde, passeert 't Achtste op doelsaldo.