maandag 17 september 2012

Mifano 8 handhaaft koppositie na zwaarbevochte zege op Someren 10

In een spectaculaire wedstrijd is Mifano 8 er wederom in geslaagd om de winst te boeken. Op De Ark stond er al snel een 2-0 tussenstand op het scorebord, waardoor de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist leek, maar een sterke comeback van tegenstander Someren 10 keerde de wedstrijd. De teams gingen met een 2-3 tussenstand naar de kleedkamers voor de thee. In de tweede helft speelde 't Achtste voor de overwinning en met succes. Met wat kunst en vliegwerk werd er een 4-3 overwinning uit het vuur gesleept.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van André van Gogh. Mifano 8 controleerde de wedstrijd zonder mogelijkheden weg te geven en de 1-0 van Chris Bastiaans na een krap kwartier spelen was dan ook terecht. Het volgende sleutelmoment in de wedstrijd leek de wedstrijd al vroeg een beslissende kant op te sturen. Jurrie Verbunt werd in het starfschopgebied onderuit gemaaid en Dirk Bastiaans verdubbelde vervolgens de score door de toegekende penalty koel binnen te schieten. Het doel was vervolgens om de nul te houden tot de rust, maar die opdracht faalde faliekant. Someren 10 kwam terug in de wedstrijd door van afstand te scoren. Na de treffer lukte het Mifano 8 niet om de controle te herstellen en wanorde in het team leidde vervolgens tot de 2-3 tussenstand. Vlak voor het rustsignaal was dit een flinke domper.

De tweede helft werd echter met de juiste mentaliteit begonnen en de eerste grote kans resulteerde meteen in de gelijkmaker. Verbunt brak door op rechts, behield het overzicht en bracht zo Wiebe Rombout in stelling die beheerst scoorde. Na de gelijkmaker ging 't Achtste op jacht naar de winnende treffer. Kansen werden er gecreëerd (Schot van Bram Scheefhals werd gered door de keeper), maar de aanwezige toeschouwers moesten nog even wachten op het laatste doelpunt. Ook Someren rook de overwinning, maar zij slaagden er niet in om voor een vierde keer te scoren. De wedstrijd leek op een 3-3 gelijkspel af te stevenen, maar de thuisploeg besliste anders. Chris Bastiaans brak door op rechts en met een bekeken pass bereikte hij Thijs van Weert, die van dichtbij zijn derde treffer van het seizoen noteerde. De winst lag nu binnen handbereik, maar Someren gaf nog niet op. De bezoekers produceerden een slotoffensief, maar lieten het netje niet meer bollen. De roodhemden mogen daar Michiel Jegerings voor danken, die in de laatste periode van de wedstrijd sterk keeperswerk liet zien en een zeker lijkend doelpunt voorkwam door het schot van Someren met een mooie duik uit zijn doel te ranselen. Mifano 8 speelde daarna de wedstrijd in de blessuretijd tactisch goed uit, waardoor de drie punten in Mierlo bleven.

Door de krappe overwinning staat 't Achtste na drie wedstrijden nog steeds bovenaan. Het duel tussen Helmondia 5 en SJVV 7 werd uitgesteld, waardoor deze teams niet over ons heen konden gaan. Bruheze 6 won zijn derde wedstrijd wel, maar zij staan op de tweede plaats vanwege hun slechtere doelsaldo.

Mifano 8 gaat zich nu voorbereiden op de eerste topper van het seizoen. Komende zondag staat in Helmond namelijk de confrontatie met Helmondia 5 op het programma.